SimoneMedicare.nl

Elasto Premium zitkussen 

Zitkussen geschikt voor langdurig zitten.
Het zitkussen bestaat uit koudschuim aan de onderkant en traagschuim met een dichte densiteit aan de bovenkant. Dat maakt het uitermate geschikt voor mensen die langdurig zitten. Door het reduceren en verplaatsen van druk draagt dit kussen bij aan de preventie van decubitus. 

Het kussen heeft een druk reducerende werking en vormt zich naar de contouren van het zitvlak. De samenstelling zorgt ervoor dat het minder gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Het is bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik. 


Specificaties 

Gebruikersgewicht: 70 – 130 kg
Decubitus categorie: Preventief – categorie 1
Afmeting: In verschillende maten leverbaar.
Staat de maat er niet bij? Neem dan even contact met ons op.
Hoogte: 5.5 cm
Gewicht: Vanaf 2.5 kg
Montage: in (rol)stoel
Kern onderlaag: 1.5 cm koudschuim
Kern toplaag: 4 cm traagfoam
Garantie: 2 jaar

Hoes

Dit zitkussen wordt standaard geleverd met een afritsbare incontinentiehoes PU(polyurethaan) met antislip-onderzijde. Voordeel hiervan is dat het minimaal verschuift tijdens het uitvoeren van een transfer. De hoes is rekbaar in lengte- en breedterichting met een grote treksterkte. Tevens is deze hoes semipermeabel, bacteriedicht, vlamvertragend en wasbaar tot 95 graden. Afwasbaar met gebruikelijke, niet-bijtende desinfectantia. 

Dit zitkussen kan ook worden verkregen in de ‘Forest Design’ FD uitvoering.
Dit betreft een afritsbare stretch-hoes. Deze bestaat uit 75% katoen, 25% Polyamide en is vlamvertragend. Wilt u een zitkussen met deze hoes bestellen? Neem dan even contact met ons op.

Recente Tweets