Brancardmatras 

Kern

Door kern bestaat uit 2 soorten foam. Door de unieke samenstelling van twee lagen foam met verschillende eigenschappen wordt een verbeterde drukverdeling gerealiseerd, alsmede een stabiele positionering. Daarnaast zorgt de elastische hoes voor vermindering van wrijving- of trekkrachten aan de huid van de patiënt. Hierdoor wordt de basis van veiligheid voor het positioneren van de patiënt geboden. De basismatrassen voor de brancards zijn 7 cm hoog. Dit biedt een goede drukverdeling en comfort, maar ook stabiliteit tijdens de positionering voor de chirurg. 

 

 

-  Optimale drukverdeling door unieke opbouw 

-  Brandvertragend 

-  Antibacterieel

-  Röntgen doorlaatbaar 

-  Drukverlagend 

-  Optimaal comfort 

-  Warmte isolerend 

 

Hoes 

De hoes van het basismatras is gemaakt van polyurethaan met een antraciete kleur. Dit materiaal is water en bacterie afstotend en schimmel werend. De matrashoes en schuimdeel worden geassembleerd door het schuimdeel in de matrashoes te schuiven. De hoes is op een dergelijke wijze gemaakt worden dat de naden zich alleen maar bevinden aan de onderzijde van de hoes, zodat de patiënt ten alle tijden op een egale en stabiele ondergrond komt te liggen. Alle naden van het basismatras zijn gelast of gestikt, waardoor vocht in de kern van het matras kan dringen sterk wordt gereduceerd. De onderzijde van de hoes is voorzien van een zeer hoogwaardige kwaliteit  antislip, hierdoor is klittenband niet meer nodig, wat tevens ten goede komt aan hygiënepreventie.

 

De matrashoes bestaat uit de volgende eigenschappen:

 

-  Anti-allergeen 

-  Antibacterieel 

-  Brandvertragend 

-  Bi-elastisch 

-  Polyurethaan gecoat nylon 

-  Gemakkelijk te reinigen (o.a met 70% alcohol en chloor tot 1000 ppm) 

-  Incontinentie bestendig -  Latex vrij 

 

De ritsen in de onderdelen van het basismatras biedt het de gebruiker de mogelijkheid om het schuim te controleren na veelvuldig gebruik. Ook kan, indien nodig, de hoes gemakkelijk vervangen worden. Om te voorkomen dat er vocht bij de kern kan komen, is er een deel coversol in de flap bevestigd. Tevens zorgt dit ervoor dat de flap niet gaat krullen. 


Recente Tweets